oktoober 18, 2024
Lõõtsa 8, Tallinn, Eesti
Buller Uudised Muusika

Eestist saab Suurbritannia suurima nüüdismuusika festivali fookusriik

Nüüdismuusika festival ja sisuturundus, seo ja linkide ehitamine
Nüüdismuusika festival ja sisuturundus, seo ja linkide ehitamine

Suurbritannia suurim nüüdismuusika festival Huddersfield Contemporary Music Festival ja Eesti nüüdismuusika keskus sõlmisid koostöölepingu, millega Eesti on alates järgmisest aastast kolm aastat festivali fookusriik.

Koostöö annab Eesti heliloojatele ja muusikutele võimaluse arendada võrgustikke, luua uusi koostöösuhteid ja lasta oma teoseid rahvusvahelisel areenil esitleda. Suurbritannia artistid saavad omakorda võimaluse esineda Eesti publikule ja teha koostööd Eesti kolleegidega.

“Võib öelda, et viimaste aastate kõige olulisem koostööprojekt Eesti nüüdismuusikas on koostöö Huddersfieldi nüüdismuusika festivaliga. Täiesti unikaalne olukord – saame siduda Eesti nüüdismuusika paremiku sellesse maailma tipptegijate võrgustikku. See on kõigile suureks loominguliseks tõukeks, aga lisaks on see ka otsene investeering, mis võimendab Eesti nüüdismuusika eksporti,” ütles Eesti nüüdimuusika keskuse juht Taavi Kerikmäe.

Kultuuriministeeriumi muusikanõuniku Ivo Lille sõnul on Eesti nüüdismuusika kõrgetasemeline ning rahvusvaheliselt hinnatud. “See on avanud meile mitmeid uksi ning olnud oluline kultuuridiplomaatiline vahend. Sõlmitav koostööleping on märk pikaaegsest ja eesmärgipärasest kultuuri rahvusvahelistumise tööst, mis tihendab Eesti ja Suurbritannia vahelist koostööd ja kultuurivahetust veelgi,” ütles Lille.

Allikas: BNS via Buller Meedia | Pilt: Shutterstock